Våga tala

Varför våga tala?

Förmågan att våga tala inför en grupp ger flera fördelar

Att stå och tala inför en grupp är många människors skräck. Att stå i centrum och ha alla blickar på sig känns outhärdligt. Att våga tala är viktigt i många sammanhang, inte bara för de som håller presentationer inför publik. Du kanske vill säga något på ett möte, men tycker det är obehagligt när det är många kring bordet? Du kanske önskar att du kunde hålla ett litet tal på din brors bröllop? Eller, kanske vill du som van talare bli bättre på att övertyga och föra fram ditt budskap tydligt?

Kunskap om retorik

Med kunskap om retorik och presentationsteknik lär man sig hantera sin skräck och nervositet. Man lär sig känna trygghet samt leda publiken mera medvetet. Med bättre kunskap, förberedelse och träning får man snabbt resultat. Det blir lättare att uttrycka sig, man pratar lugnare och får fram precis vad man vill säga. På jobbet ger förmågan att våga tala en positiv effekt. Kollegor och kunder förstår värdet av ditt budskap, förslag eller information. Som privatperson får du en bättre självkänsla och känner dig tryggare i alla sammanhang.

När vi lär ut konsten att våga tala tar vi först reda på var du befinner dig idag. Därefter anpassar vi våra upplägg för att tillgodose just dina behov.

Vi erbjuder dig verktygen för att våga tala:

  • - Handskas med din skräck och nervositet
  • - Förbereda dig mentalt och omvandla din nervositet till positiv styrka
  • - Stå tryggt i fokus och fånga åhörarnas uppmärksamhet
  • - Anpassa din presentation efter målgruppens förväntningar
  • - Strukturera ditt upplägg med röd tråd så du blir lätt att förstå
  • - Använda ditt kroppsspråk och din röst på ett engagerat sätt

Alla övningar och upplägg anpassas efter din nivå och efter kursen känner du dig säkrare och kommunicerar bättre.

Skräddarsydda kurser »

Coaching »

Föreläsningar »

Skräddarsydda kurser

Coaching

Föreläsningar

Öppna kurser

Onlinekurser