Presentationsteknik

Vad är presentationsteknik?

9 av 10 personer blir nervösa när de ska tala inför andra. De känner obehag av att stå i centrum och är osäkra på hur de ska nå fram med sitt budskap. De vill komma därifrån så fort som möjligt, talar snabbt vilket gör att de som lyssnar har svårt att följa med. Presentationsteknik är metoder som hjälper dig att hantera din nervositet och kunna planera och genomföra lyckade presentationer. Med presentationsteknik blir du säkrare, intressantare att lyssna på och kan effektivt nå fram med ditt budskap. Vi skäddarsyr varje uppdrag så att det passar just dig och ditt team.

Kontakta oss »

Med presentationsteknik kan du:

  • presentera på ett tydligt, engagerat och övertygande sätt
  • anpassa ditt språk beroende på vilka dina åhörare är
  • förbereda dig mentalt och omvända din nervositet till mer positiv energi
  • lära dig använda dina två viktigaste verktyg, ditt kroppsspråk och din röst mer medvetet

Vi skräddarsyr för just era behov »

Varför ska du lära dig presentationsteknik?

Med presentationsteknik känner du dig tryggare. Du blir mer intressant att lyssna på och du får lättare igenom dina idéer och förslag vilket ökar din möjlighet att påverka och övertyga.

Du lär dig att förmedla information och uttrycka dina tankar, idéer och förslag. Du kan använda dig av presentationsteknik när du hamnar i situationer där det ställs höga krav på din förmåga att kommunicera effektivt. Använd det om du som ekonom skall förklara komplexa ekonomiska begrepp för icke ekonomer eller om du som nyanställd yngre chef ska motivera äldre kollegor att förändra sitt sätt att arbeta. Eller kanske är du en säljare som ska presentera företagets produkter för ledningen.

Talarsituationer, feedback och konkreta råd

I presentationsteknik jobbar vi med dina verkliga talarsituationer, med feedback och konkreta råd hur du kan utveckla dig som talare. Vår fokus på praktisk träning gör kursen oerhört effektiv. Alla övningar och upplägg anpassas efter din nivå och efter kursen eller coachingen känner du dig säkrare och presenterar bättre.

  • Handskas med din skräck och nervositet
  • Förbereda dig mentalt och omvandla din nervositet till positiv styrka
  • Stå tryggt i fokus och fånga åhörarnas uppmärksamhet
  • Anpassa din presentation efter målgruppens förväntningar
  • Strukturera ditt upplägg med röd tråd så du blir lätt att förstå
  • Använda ditt kroppsspråk och din röst på ett engagerat sätt

Skräddarsydda kurser

Coaching

Föreläsningar

Öppna kurser

Onlinekurser