Att tala är silver - att övertyga är guld

“Retorik - konsten att överleva”

» Rädsla gör att vi undviker att tala inför folk 
» Osäkerhet gör att vi inte presenterar effektivt
» Vår kunskap och Din motivation kan ändra på detta!

Att ställa sig upp inför en grupp och tala är för många en skräckfylld upplevelse. Under föreläsningen får du förståelse och insikter om hur du kan känna dig mer trygg och "äga" scenen, engagera din publik, använda röst- och kroppsspråk på ett levande sätt och tydligt föra fram det du vill förmedla.

Publiken minns normalt bara ca 3% av vad talaren berättar. Den som talar hinner säga ca 75-200 ord/minut medan publiken tänker ca 700-2000 ord/minut. Detta betyder att publiken kan behålla uppmärksamheten högst 7 minuter om de inte involveras.

För att hantera nervositet och tala så att folk lyssnar och övertygas behövs kunskap och träning. Den bästa kunskap och träning vi kan få är att lära oss använda retorikens metoder. Under föreläsningen får du många praktiska tips och råd hur du kan använda retorik för att vinna publikens förtroende. Genom att spela upp "scener" med bra och dåliga talare får du även aha-upplevelser och tillfälle att skratta.

Ur innehållet

  • Anpassa ditt budskap
  • Förbered dig mentalt
  • Inledning - få dem att lyssna
  • Struktur som förtydligar
  • Hur engagerar dina ord
  • Rösttekniker som påverkar
  • Kroppsspråk som förstärker
  • Avslutning - summera och uppmana

Målgrupp & användning

Föreläsningen vänder sig till dig som är chef, ledare eller i din roll behöver informera och presentera i olika sammanhang. 

Föreläsningen ger en grundläggande förståelse för hur du kan använda retorikens kraftfulla metoder.  

Den fungerar utmärkt vid konferenser, seminarium eller kickoff.

Omfattning

1 timme i grundutförande.  Kan skräddarsys i olika längd eller som workshop. Graden av interaktivitet anpassas efter önskemål.

Kontakta oss för offert

Deltagare säger

"Jan är en riktig estradör som verkligen äger scenen, Det blev en föreläsning som jag och kollegorna fortfarande pratar om!"
Johan Karlsson
Rasta

"Fantastiskt inspirerande! Efter denna föreläsning förstår jag vilken nytta man kan ha av retorik. Föreläsaren var otrolig, det märktes att han har en bakgrund som skådespelare."
Eva Sandborn
Astra Zeneca

Skräddarsydda kurser

Coaching

Föreläsningar

Öppna kurser

Onlinekurser