"Jan visade sig ha en arsenal av verktyg som gav mig resultat"

Coachning med Magnus Ernegård - Volvo

När vi träffades bestämde vi först och främst coachingmålet, vi gick därefter igenom retorikens metoder och modeller, hade praktisk träning och tog även en då kommande presentation inför 350 chefer och medarbetare som en förberedelse och ett verkligt exempel. 

Verktygen gav mig resultat

Jan Kronkvist visade sig ha en arsenal av verktyg, vilka alla baserades på antikens retorik och som gav mig resultat. För att lyckas som ledare måste jag kunna skapa ett brinnande engagemang och entusiasm för organisationen och kunna förmedla detta på ett intressant och spännande sätt. 

Vill man som ledare verkligen åstadkomma resultat genom andra människor har man inget annat val, man måste kunna kommunicera på ett effektivt sätt som tar fram energin och motivationen. Det är det viktigaste om inte det enda instrumentet man har för att visa vart vi är på väg och tända människors vilja, kraft, kunnande, engagemang och entusiasm. 

Vad & Hur?

Jag känner att jag efter coachingsessionerna med Jan Kronkvist hittade min förmåga att flytta fokus till mottagaren. För att enbart eller i stort sätt bara tänka och förbereda på VAD jag skall säga ger inte så stor eller bestående effekt, utan det gäller framförallt HUR jag säger och här har jag retorikens ”krokar” att hänga upp strukturen på. Att alltid kunna plocka fram dessa retorikens grundstenar ger en trygghet som kan användas i nästan alla situationer där det gäller att övertyga och entusiasmera. Från detta inspirerande coachingupplägg med antikens retorik som bas fick jag genom mitt sätt att framträda, övertyga och möta min publik en ovärderlig bestående effekt. 

- Magnus Ernegård, Managing Director of Shanghai Sunwin Bus Corporation (Volvo), China

<< Tillbaka till referenser

- Magnus Ernegård, Managing Director of Shanghai Sunwin Bus Corporation (Volvo), China

Skräddarsydda kurser

Coaching

Föreläsningar

Öppna kurser

Onlinekurser