Om Jan Kronkvist

“Om företaget”

Kronkvist Kommunikation grundades av Jan Kronkvist 1998. Jan brinner för att stärka chefer, ledare och medarbetare i yrkeslivet genom att lära dem kommunicera bättre med hjälp av praktisk retorik & presentationsteknik.

Jag tror på...

...att deltagarna känner trygghet när de upplever att kursen är anpassad efter deras kunskapsnivå och deras kompetensbehov.

...en inspirerande inlärningsmiljö där deltagarna är aktiva genom diskussioner, övningar, erfarenhetsbyte och egen reflektion.

...att utveckling sker när deltagarna fått konkreta tips, råd och praktiska verktyg som de själva kan använda i deras vardag/yrkesliv.

Lite om mig...

Glad skåning, uppvuxen i Helsingborg med mina föräldrar och storasyster. Nu bor jag i Göteborg med min sambo och har tre barn. Tennis och innebandy är min vardagsträning och soffan, TV:n och familjen är min helgträning, när jag inte engagerar mig i min stora passion - retorik och kommunikation förstås.

Min drivkraft är att få människor att växa, utveckla nya förmågor och nå sina mål oavsett om de är företagsledare eller medarbetare. Jag har 18 års erfarenhet och över 800 genomförda utbildnings- och coachinsatser inom kommunikation, ledarskap, retorik och kundbemötande.

Mitt motto är: ”Kommunikation är en förmåga som alla kan träna och utveckla till nya färdigheter”

Jan Kronkvist - Utbildaren

Utbildning är en investering som ska löna sig, därför använder Jan en väl beprövad metodik. Föreläsningar varvas med diskussioner och praktiska övningar i grupp och individuellt. Genom att öka deltagarnas förståelse för ämnet, ge dem konkreta metoder att träna på och feedback från övningarna kan de direkt omsätta kunskap till praktisk tillämpning.

Jan är en duktig pedagog som vet hur man skapar varaktig inlärning vilket ger payback till uppdragsgivaren. Jans unika mix av utbildare med en bakgrund som skådespelare gör att övningarna på kursen blir som om det vore på riktigt. Jan genomför alltifrån korta föreläsningar, seminarier och kurser till processinriktade utbildningar.

Jan Kronkvist - Föreläsaren

Som utbildad skådespelare har Jan förmågan att trollbinda och engagera sin publik. Genom rollspel, igenkänning och dialog med lyssnarna blir hans föreläsningar en upplevelse som berör, lockar till skratt och får människor att reflektera.

Fyra år i rad har Jans föreläsning ”Kommunicera framgångsrikt med retorik” varit den mest bokade föreläsningen på Kunskapsdagarna. Jans erfarenheter Jans kompetens bygger på 14 års erfarenhet av att utveckla chefer och medarbetare på flera av Sveriges ledande företag. 

Utbildningar och certifieringar

  • Certifierad i Pussel DISC analys och Moroten Drivkraftsanalys - Ensize
  • Competent Communicator and Speech Skills – Toastmasters International
  • Gruppledare. Grupputveckling, kommunikation och situationsanpassat ledarskap med fokus på självinsikt – UGL
  • Ledarskap och mental coachning – Örebro Ledarhögskola
  • Method Acting – Metodik inom teater
  • Skådespelare – Calle Flygare Teaterskola

Jan Kronkvist
Ägare och utbildare
Tel. 0707-603871
E-post: jan@kronkvist.se

Läs gärna mina e-böcker...

Du är en diamant!

 

"Jan Kronkvist är uppskattad för sin höga motivation, effektiva tekniker, och för sin förmåga att nå fram till sin publik med konkreta verktyg som direkt kan användas för att nå resultat. Jan har föreläst om Retorik och kommunikation sedan han startade Kronkvist Kommunikation 1998

Läs artikeln om Jan av Jonas Brattgård »

Jans Kompetensprofil »

Jan är en knivskarp och inspirerande föreläsare, som bjöd mig och mina kollegor på en riktig ögonöppnare för vad retoriken innebär i all kommunikation.

Att uppleva hur Jan omsätter retorikens teorier i praktiken är pedagogik och inspiration på hög nivå, som varmt kan rekommenderas!

Skräddarsydda kurser

Coaching

Föreläsningar

Öppna kurser

Onlinekurser